BOWIE, ANGIE EN IMAN

set_david_bowie_iman_hello_magazine

Het is altijd interessant om van iemand die je de moeite waard vindt ook te weten met wie hij getrouwd is. Dat zegt namelijk veel over hem. Dat geldt dus ook voor David Bowie. Zijn eerste vrouw, Angie, was een buitengewoon iemand, vooral in haar jeugd. Ze heeft de onzekere Bowie zonder meer zeer geholpen om zichzelf te vinden. Haar onverschrokkenheid en excentriciteit compenseerden zijn verlegenheid. Lees in een van de interviews die ik maakte met Ian Hunter van Mott The Hoople maar na hoe hij over haar oordeelt. Zoals bekend heeft Bowie Mott gered van de ondergang, onder meer door ze de pracht-hit All The Young Dudes cadeau te doen, dit generatie-lied van na The Who, van na Mij Generation.
Ik citeer uit  Het Jasje van David Bowie Ian Hunter: ‘Bowie vond ons al jarenlang de enige punkband van Engeland. Hij bewonderde die kant van ons en hij had al een half album voor ons geschreven. Hij heeft ons Drive-In Saturday aangeboden, waar hij later zelf een hit mee had en Suffragette City. Maar The Young Dudes was het, het is geknipt voor ons.
Maar weet je wie groots is? Angie Bowie, zijn vrouw. Na een van onze laatste concerten in Londen kwam ze in de kleedkamer op me af. Ze drukte zich tegen me aan en zette haar knie tussen mijn benen. “Darling, zegt ze met zo’n omfloerste stem, waar jij niet allemaal over zingt, maar je moet het niet alleen zingen, je moet het ook echt doen.” David stond er een beetje bij te grinniken. Ze gedraagt zich volkomen zoals ze is en ze bedoelt er niets mee. Geweldig!’

Het is misschien niet verwonderlijk dat dit huwelijk met het stijgen van Bowie’s roem steeds meer is ontaard in een clash tussen twee veranderende ego’s. En evenmin dat Bowie voor zijn tweede huwelijk een totaal andere persoonlijkheid heeft uitgekozen, bovendien uit een beroepsgroep waar hij, ook naar eigen zeggen, nooit veel belangstelling voor had gehad. Daarom vond ik de opmerkingen die ik hier onlangs plaatste, over wat hij in dit laatste huwelijk allemaal had moeten leren, ook zo onthullend. (zie blog van 31 januari)
Wie is Iman? De foto waarop ze haar hondje uitlaat vertelt daar wel degelijk iets over.

set_david_bowie_iman_vogue_1995

Foto; Vogue, 1995

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op BOWIE, ANGIE EN IMAN

Toon Reacties (1)

Geef een reactie