TWEE RODE HEMELLICHAMEN, NASA PERSCONFERENTIE OVER MARS

mars

Voor morgen heeft NASA een ‘belangrijke en dringende’ persconferentie aangekondigd, waarop volgens zeggen ‘het mysterie van Mars’ opgelost zal gaan worden. Reden om razend benieuwd te zijn. De onderzoekingen van het Marskarretje Curiosity hebben al wel duidelijk  gemaakt dat er zeer waarschijnlijk water over Mars gestroomd heeft en dat er meren en zeeën zijn geweest. Misschien dat dat nu zeker is? Of zijn er ook werkelijk sporen van bijbehorend leven gevonden? Mijn verbeelding schiet meteen in de versnelling van Max Verstappen: heeft de laatste beschaving van Mars wellicht per ruimteschip de stervende planeet verlaten om de opkomende planeet Aarde met haar kennis bewoonbaar te maken? De piramides gebouwd die immers elektrische krachtcentrales waren, waar latere en dommere volkeren hun koningen in te rusten legden? Vormen zij de schakel tussen aap en mens? Tenslotte zit er in het DNA van de mens een klein percentage waarvan de herkomst volstrekt onbekend is. Zo gek zijn deze gedachten werkelijk niet, gezien bijvoorbeeld het feit dat er op onze overbevolkte en half uitgeputte planeet ook plannen bestaan voor het aanleggen van zwevende ruimtevaartsteden in de waterstof en zuurstof bevattende dampkring van de planeet Venus. Op 50 à 60 kilometer hoogte heerst daar een druk die overeenkomt met die op het oppervlak van de aarde.
Voor vandaag en vannacht zullen we het nog moeten stellen zonder het nieuws over de Rode Planeet, maar we hebben als troostprijs in elk geval de bloedmaan.

 

 

IMG_pag4_maansverduister_2_1_RQ19LV8E_display

Foto boven: Nasa, Mars
Foto onder: Totale maansverduistering

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *