PAUL WELLER

IMG_1010 Wat ik heel leuk vind van het opnieuw  beleven van mijn rockperiode – door twintig jaar waarnemingen en commentaar opnieuw uit te tikken en als boek uit te geven – is dat veel van de mensen die ik in hun jeugd sprak, nog steeds op het podium staan. Zo bijvoorbeeld Paul Weller, de oprichter van de toonaangevende punkgroep The Jam, die ik in 1984 ontmoette toen hij zich presenteerde met The Style Council.

Vannacht zag ik hem opnieuw, in het spetterende eindejaars/nieuwjaarsprogramma van Jools Holland op BBC2, Hootenanny, waarin hij een aantal malen optrad. Het leuke is dat hij nog steeds volstrekt herkenbaar is, zowel in zijn uiterlijk als in zijn muziek: stijlvol, op en top Engels en high frequency.

IMG_1015

Wat een programma is dat trouwens, van Jools Holland. Het is altijd van A tot Z genieten. Swing tot over de eindstreep!
Ook Tom Jones zat er in, ruim zeventig, maar een stem waarin de adem van een twintigjarige meeblaast. En wat nu het allerleukste is: wie zou in 1984 gedacht hebben dat de zeer hippe Paul Weller ooit nog eens een duet zou zingen met de indertijd uitermate onhip geachte Sir Tom Jones?
Het is de tijd die de grenzen slecht! Prachtig toch?

IMG_1013

Afbeelding 1 en 3: screenshots van Hootenannay
Afbeelding 2: Het Jasje van David Bowie, Elly de Waard, Uitgeverij De Harmonie

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op PAUL WELLER

Toon Reacties (1)

Geef een antwoord