Brief Gerard Reve over de Anna Bijns Prijs

Brief Gerard Reve over de Anna Bijns Prijs,

Vanmiddag terug gevonden. Zoekend op zolder in dat deel van mijn geschiedenis dat niet digitaal is maar ligt opgeslagen onder de hanenbalken van het dak, de schedel van mijn huis, zo echt dat het met stof en spinnerag is bedekt. De brief die Gerard Reve mij schreef vlak na het door ons van het Anna Bijns bestuur gehouden Vrouwen Boekenbal in het Concertgebouw van Amsterdam (februari 1986), dat een groot succes was geweest. Hij draagt in deze brief allerlei argumenten aan waarom hij, als man, bij uitstek de geschikte persoon zou kunnen zijn om deze prijs voor ‘de Vrouwelijke Stem in de literatuur’ in ontvangst te nemen. Wij hadden toch immers ook de mogelijkheid open gelaten dat de prijs een keer naar een man zou kunnen gaan?
Het is een prachtig en geestig stuk tekst, je hoort bij het lezen Reve’s stem er bijna bij.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Brief Gerard Reve over de Anna Bijns Prijs

Toon Reacties (8)

Geef een reactie