HET JASJE VAN DAVID BOWIE

SVS_6736

Maandagavond presenteerde Uitgeverij De Harmonie haar nieuwe aanbiedingsfolder in de Kleine Komedie in Amsterdam. En als er een feestje is, zijn wij van de Boekenkrant van de partij.Het zou een leerzame avond worden; van directeur Jaco Groot leerden we dat Perkamentus is vernoemd naar een Zwolse schilder, Hanco Kolk wees ons erop dat Fatima uit de S1ngle-strips maar één oog heeft en Arjen van Lith vertelde over de gevaren voor je portemonnee wanneer je je kledingstijl probeert aan te passen aan je snor. De award voor de meest indrukwekkende anekdote ging wat mij betreft naar Elly de Waard. Zij bleek verantwoordelijk te zijn voor de grootste moderoof uit de popgeschiedenis toen ze in de jaren zeventig het jasje van David Bowie stal. Sterker nog: ze is nog steeds in het bezit van dit jasje, dat op het podium geshowd werd rondom de schouders van een Harmonie-medewerkster.Het is mooi om te zien dat op zo’n avond niet alleen de auteurs een podium krijgen, maar dat vooral de boeken tot leven komen. Met behulp van dia’s, muziek, filmpjes en anekdotes wisten de meest uiteenlopende kunstenaars – van Henny Vrienten tot Peter van Straaten – hun verhalen te veranderden in tastbare juweeltjes. En al helemaal dat jasje van Bowie, dat we bijna echt konden aanraken. Stiekem had ik het kledingstuk ook willen stelen – maar ja, ik heb niet dezelfde maat als David. Maar die mooie anekdotes? Die heb ik wel mooi mee naar huis genomen.

 

Anouk Abels
Eindredacteur Boekenkrant

Foto: Uitgeverij De Harmonie

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op HET JASJE VAN DAVID BOWIE

Toon Reacties (1)

Geef een reactie