WIN HET JASJE VAN DAVID BOWIE!

CWc-E-MXIAAsVJ9

TOP2000 nporadio2.nl

Ok, die kop is een tikkie misleidend. Dat geven we meteen toe. Het goede nieuws is: eindelijk zijn ze gebundeld, de stukken die dichter Elly de Waard in een vorig leven als popjournalist maakte voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Gedurende 20 jaar interviewde De Waard heel wat kopstukken uit de Top 2000 van NPO Radio 2: we noemen David Bowie, The Rolling Stones, The Beatles, Roxy Music, Frank Zappa en The Velvet Underground.

Dit op LP-formaat uitgegeven boek Het jasje van David Bowie is niet alleen een bundel klassieke artikelen, het biedt tevens een breed uitwaaierend overzicht van wat popmuziek in de jaren 70 en 80 te bieden had. En we lezen in het voorwoord nog eens hoe ook alweer dat bijzondere, geborduurde jasje van David Bowie, dat hij droeg tijdens zijn optreden en de daaropvolgende persconferentie in 1974 in Amsterdam, in haar bezit kwam. (Dat verklapte ze overigens eerder al eens in een vroege aflevering van Top 2000 à gogo). We hebben 3 exemplaren te verloten. Eentje winnen? Moet u wel het antwoord weten op de volgende vraag.

DE VRAAG
Elly de Waard interviewde in 1973 Mick Jagger en Keith Richards die dan even in Nederland zijn voor een tour-repetitie. Die beelden zijn vastgelegd door regisseur Egbert van Hees maar destijds nooit uitgezonden. Veel later belandt één vraag van De Waard in een Stones-documentaire van Martin Scorsese. Wij willen weten: hoe luidde (om en nabij) die vraag?

Stuur uw antwoord vóór maandag 4 januari 2016 naar netvers@cultura.nl onder vermelding van ‘prijsvraag Elly de Waard/Het jasje van David Bowie’. Onder de goede inzendingen wordt 3 exemplaren van Elly de Waard – Het jasje van David Bowie verloot. En – héél belangrijk – vergeet niet uw naam en adres te vermelden.

Veel succes!

top2000_banner2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *