Samenwerking Elly de Waard en Saskia Boelsums leidt tot bijzondere uitgave

 

13237841_1045507308879701_831440783452294224_n

Vrijdag 28 oktober presenteren dichter Elly de Waard en fotograaf Saskia Boelsums het resultaat van een intensieve samenwerking. Het gaat om een map met zes landschapsfoto’s en zes gedichten in het Nederlands en Engels. De foto’s en gedichten zijn zorgvuldig geselecteerd en daarna samengebracht in een losbladige map. Het gaat om een uitgave voor liefhebbers in een oplage van dertig exemplaren.

Fotograaf/beeldend kunstenaar Saskia Boelsums heeft de laatste jaren een flink aantal nationale en internationale nominaties en prijzen in de wacht gesleept. Haar werk is te zien in galeries en exposities in onder andere Berlijn, Moskou, New York, Amsterdam.
Elly de Waard is een van de bekendste vrouwelijke dichters en is intensief bezig met literatuur en poëzie sinds haar debuut in 1978.

Het initiatief voor de gezamenlijke uitgave is van Elly de Waard die steeds opnieuw geraakt werd door de landschapsfoto’s die Saskia Boelsums wekelijks publiceerde op social media. Het viel haar op dat ze bij veel foto’s een gedicht had dat hetzelfde gevoel uitdrukte. Het contact dat hieruit ontstond was zo inspirerend dat besloten is tot een gezamenlijke uitgave met de titel Hechtingen – Bonds.

Vrijdag 28 oktober om 15.00 wordt Hechtingen – Bonds gepresenteerd aan pers en publiek op de Affordable Art Fair. Journalist en redacteur van de Volkskrant Arjan Peters, die een inleiding voor de uitgave schreef, zal beide kunstenaars tegelijkertijd interviewen en zo de achtergronden en het resultaat van de samenwerking belichten.

Ik  trok een hemd aan zo blauw
als de vroegste

ochtend; ik trok een broek
van zeeblauw water aan, de

fijnste coupe en werd gewaar
hoe lucht en water

aan mijn lichaam bloeiden
en voelde dat mijn

huis mijn beide voeten
was die moesten gaan

13237841_1045507308879701_831440783452294224_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colofon
Hechtingen Bonds is een kunstproject van Saskia Boelsums (foto’s) en Elly de Waard (gedichten). De Engelse vertalingen zijn van Wanda Boeke en Christine D’haen. De foto’s werden geprint op Canson Infinity Platine Fibre Rag door Wilcovak te Hoogeveen. De gedichten zijn met de hand gezet en gedrukt uit de Gill Sans Light op Fedrigoni Century CottonWove door Avalon Pers te Woubrugge. De vormgeving lag in handen van Claudia Gravestijn te Bergen. De map is vervaardigd door Art Libro, Enschede. Arjan Peters schreef de inleiding. Hechtingen Bonds is een uitgave van Sandvoort Gallery, Amsterdam. Oplage 30 exemplaren, gesigneerd en genummerd.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Samenwerking Elly de Waard en Saskia Boelsums leidt tot bijzondere uitgave

Toon Reacties (1)

Geef een reactie